pramed.com pramed.com
Начало Условия Реклама Контакти
АГ АГ Алергология Алергология Имунизации Имунизации Гастроентерология Гастроентерология Дермовенерология Дермовенерология Диететика Диететика Ендокринология Ендокринология Инфектология Инфектология Кардиология Кардиология Неврология Неврология Нефрология Нефрология Ортопедия Ортопедия Офталмология Офталмология Паразитология Паразитология Педиатрия Педиатрия Психиатрия Психиатрия Пулмология Пулмология Спешна помощ Спешна помощ УНГ УНГ Урология Урология Фармакология Фармакология Хематология Хематология Хирургия Хирургияpramed.com

Сайтът е почти унищожен!


Уважаеми посетители.

Сайтът - Практическа медицина е един от най-старите медицински сайтове в България.Неговото начало е поставено през 2005г. като непрофесионален сайт за здравна просвета и оттогава е помогнал с ценна информация на много пациенти в беда.
За съжаление обаче, този сайт е път да се превърне в легенда.От началото на тази година (2017г.) срещу сайта започна мощна атака незнайно от кого.Възможно е атаката да е поръчана от голяма фармацевтична или маркетингова фирма със засегнати финансови интереси, от конкурентен комерсиален сайт, от държавен контролен орган, от комбинация между гореизброените, а не бих се учудил ако има замесени и такива типично български качества като злоба и завист...

Приблизително от началото на 2017г. започнаха опити за имплантиране на вируси получени по e-mail, опити за фишинг и кражба на пароли чрез фалшив афилиейт сайт, спиране на индексацията (показване в търсачките) на страниците от страна на хостинг доставчика, директно блокиране на сайта и много други подли трикове, в резултат на което през изминалата година (2017) популярността на сайта вместо да се увеличи, каквато бе тенденцията от предишните години... спадна повече от 3 пъти! Ако през март 2017г. посещенията в сайта са били средно над 3300 на ден, то към днешна дата (01 декември 2017), посещаемостта е под 1000 посетители дневно!

Направих много за да сменя тренда на сайта-смених доставчика на хостинг услуги, поднових собственоръчно визията и  програмният език с най-новия лек и отзивчив към мобилни устройства код, писах жалба до генерална дирекция "Конкуренция" на ЕК, докладвах опитите за фишинг , прехвърлих за кратко сайта на друг адрес - "pramed.info" но ... всичко бе напразно! Сайтът е бавно и безмилостно екзекутиран и вече е абсолютно сигурно, че помилване няма да има!

Въпреки всичко сайтът ще остане на този адрес още дълго (домейнът и хостингът са платени за няколко години напред), но няма да намерите повечето от най-известните статии в първите 1-2 страници на търсачката, а много уеб-страници ( които в продължение на 10г. са били твърдо на първо място ), сега няма да успеете да откриете въобще, дори и на 500-та позиция освен ако не напишете URL-а им в адресната лента или кликнете върху предварително поставена отметка в лентата с отметките ( bookmarks)!
Затова ако харесате някоя страница на сайта, която смятате че може да ви потрябва за информация или справка в един бъдещ момент, като страниците за висока температура, повръщане, имунизации и други, най-сигурният начин да намерите отново желаната статия е да я маркирате като отметка (или bookmark в браузърите с английски език).


Пожелавам ви приятно четене!

Д-р Румен Петков