Повръщане Диария Висока температура
Начало Pramed.com - Практическа медицина Контакти Реклама Условия
Pramed.com - Практическа медицина
pramed.com

АСПЕТИН табл.500 МГ.* 20

АСПЕТИН табл.500 МГ.* 20

АСПЕТИН табл.500 МГ.* 20
Aspеtin tabl.500 mg.

За какво се използва АСПEТИН?

Аспетин притежава кардиопротективен ефект.АСПЕТИН се използва при лечение и профилактика на миокарден инфаркт и нестабилна ангина, профилактика на артериална тромбоемболия, профилактика на исхемичен инсулт, лечение на перикардити, коронарен байпас и ангиопластика, повишена телесна температура, костно-ставни и мускулни болки, , 'главоболие, миалгия.

Кога не трябва ла се приема АСПEТИН?

АСПEТИН не бива да се приема при свръхчуствителност към ацетилсалицилова киселина или друго нестероидно противовъзпалително средство.

Специално предупреждение

Ако отговорите с ДА на някой от следните въпроси или не сте сигурен, се посъветвайте с вашия лекар преди да приемате АСПEТИН:

Имали ли сте алергична реакция (астма, кашлица, трудност при дишане) след приемане на ацетилсалицилова киселина?

- Имали ли сте проблем със съсирването на кръвта?

Прибавете тази страница към списъка с отметките ( bookmarks ) на браузъра! Поставете отметка!
×

Добавяне на страницата към списъка с отметките


Добавяне на страницата към списъка с отметките Добавяне на страницата към списъка с отметкитеЗатвори
Защо да го правя? Защо?
Скарлатина

- Имали ли сте язва на стомаха или тънките черва?

- Имате ли проблеми с бъбреците или черния дроб?

- Диабетик ли сте?

- Приемате ли други лекарства, като антикоагуланти, фенитоин, натриев валпроат, пробеиецид, сулфонамиди?

Не приемайте антиацидни лекарствени средства непосредствено преди или след приема на АСПEТИН!

Бременна ли сте?

Не приемайте АСПEТИН през последните три месеца от бременността, тъй като това може да усложни раждането.

- Кърмите ли?

Не приемайте АСПEТИН ако кърмите, тъй като той се отделя в малки количества в майчиното млякоНе се препоръчва даването на АСПEТИН на деца под 12 години с повишена температура (следствие на вирусни заболявания - грип, шарка) поради опастност от синдрома на Рей (рядко срещано заболяване, което обхваща мозъка и черния дроб).Не се препоръчва приемането на АСПEТИН във високи дози и за продължително време.взаимодействия с други медицински продукти или други форми на взаимодействияВинаги информирайте вашият лекар или фармацевт когато приемате и други лекарства.Аспитип може да взаимодейства с алкохол, противовъзпалителни средства, антикоагуланти, хормони, антидиабетични средства, антиепилептични средства, пробенецид, гинко билоба.

бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене винаги се съветвайте с вашият лекар или фармацевт преди да приемате лекарствен продукт.Не се препоръчва приемането на АСПEТИН по време па бременност, освен ако не е изрично предписан от лекар..

Обструктивен бронхит
Задна хрема
Кашлица-причини

Как трябва да се приема АСПEТИН?

Следвайте инструкциите на вашия лекар.Таблетките се приемат с чаша вода.Ако АСПEТИН дразни стомаха ви, приемайте го по време на хранене.Ако вашият лекар не е предписал друго, то препоръчваната доза е 1 таблетка дневно, а при остри перикардити след миокарден инфаркт - 1 таблетка 2 пъти дневно.

Нежелани ефекти

- диария

- гадене, повръщане парене в стомаха

- намалено количество на урината

Ако забележите трудност в дишането или кашлица, шум в ушите, обрив, черни изпражнения, обърканост, замаяност, стомашна болка СПРЕТЕ ВЕДНАГА ДА ПРИЕМАТЕ АСПEТИН И СЪОБЩЕТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА СЪСТОЯНИЕТО СИ.

информирайте вашият лекар или фармацевт за всеки нежелан или неприятен ефект, който сте забелязали и не е отбелязан в тази листовка.

Съхранение

Не използвайте препарата след датата посочена на външната опаковкаСрок на годност 4 години.©специално предупреждение при съхранениеДа се съхранява при температура 25° С на сухо и недостъпно за деца място.

Производител

Фирма "Intersebelo Holding Ltd" - Клон Русе Ул.Александров ска 80 7002 гр.Русе тел/факс: 082 844 217в тази листовка не е дадена пълната информация за това лекарство.ако след прочитането и възникнат някакви въпроси, обърнете се към вашия лекар.


Кратка лекарствена характеристика
По-подробна информация в сайта на ИАЛ
(Изпълнителна агенция по лекарствата):
Кратка характеристика на продукта